Szaktanfolyamok

77714 

+ + 

Autófuvarozói (GKI) alapképzés

240.000 Ft+ kártyadíj (14800 ft)

 

 

Árufuvarozói (GKI) továbbképzés

95.000 Ft + kártyadíj

Autóbuszvezetői képzés (GKI) alapképzés

240.000 Ft

+ kártyadíj

 

Autóbuszvezetői képzés (GKI) továbbképzés

95.000 Ft

+ kártyadíj

Összevont GKI alapképzés

330.000 Ft

+ kártyadíj

Összevont GKI továbbképzés

115.000 Ft

+ kártyadíj

Összevont GKI alap- és továbbképzés (CKTDA)

 

 

 

280.000 Ft

+ kártyadíj

 

VIZSGA NÉLKÜLI árufuvarozói továbbképzés

140.000 Ft

VIZSGA NÉLKÜLI autóbuszvezetői továbbképzés

140.000 Ft

VIZSGA NÉLKÜLI összevont GKI továbbképzés

160.000 Ft

Szaktanfolyamokról

Gépjárművetezői Képesítési Igazolvány (GKI)

Az Európai Unio közúti biztonsági irányelvei szerint a hivatásos autóbuszvezetőknek 2008. szeptember 9-ét követően, a hivatásos tehergépkocsi-vezetőknek 2009. szeptember 9-ét követően a közúti közlekedési szolgáltatói tevékenységük végzéséhez meg kell szerezniük a Gépjárművezetői Képesítési Igazolványt. Ezzel igazolják, hogy rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és képességekkel. A GKI igazolvány felváltja a nemzetközi és belföldi szolgáltatói igazolványt. A GKI igazolvány megszerzéséhez a friss jogosítvánnyal rendelkezőknek, és akiknek még nem volt szolgáltatói igazolványuk, azoknak alapképzettséget, a szolgáltatói igazolványuk megújítását igénylőknek továbbképzettséget kell szerezniük.

Autóbuszvezetőknek

Akik eddig még nem rendelkeztek személyszállítói szolgáltatói igazolvánnyal, vagy friss 2008. szeptember 9. után kiállított jogosítvánnyal rendelkeznek, azoknak alapképesítést adó vizsgát kell letenniük. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság Központi Hivatala által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgát kell sikeresen elvégezniük. Azoknak, akik rendelkeznek személyszállítói szolgáltatói igazolvánnyal, de az hamarosan lejár, továbbképző szaktanfolyamon kell részt venni és eredményesen vizsgázni. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyileg illetékes igazgatósága által elismert GKI továbbképzési szaktanfolyamon kell részt venni, és a hozzá tartozó vizsgákat sikeresen letenni. A csak belföldi személyszállítói szolgáltatói igazolvánnyal rendelkező autóbuszvezetők 2013. szeptember 10-éig kaptak haladékot a továbbképzési képesítés megszerzésére. Az után külföldön és belföldön egyaránt már csak a GKI igazolvánnyal lehet közúti közlekedési személyszállítói szolgáltatást végezni.

A GKI képzés (jogosítvány) jellege

A GKI tanfolyam államilag és az Európai Unió tagállamaiban elismert szaktanfolyami képzettséget tanúsító jogosítványt ad. Az Európai Uniós tehergépkocsi-vezető tanfolyam alapképesítés vagy továbbképzési képesítés megszerzésére készít fel.

Tehergépkocsi-vezetőknek

Akik eddig még nem rendelkeztek árufuvarozói szolgáltatói igazolvánnyal, vagy friss (2009. szeptember 9. után kiállított) jogosítvánnyal rendelkeznek, azoknak alapképesítést adó vizsgát kell letenniük. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság Központi Hivatala által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgát kell sikeresen elvégezniük. Azoknak, akik rendelkeznek árufuvarozói szolgáltatói igazolvánnyal, de az hamarosan lejár, továbbképző szaktanfolyamon kell részt venniük és eredményesen vizsgázniuk. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyileg illetékes igazgatósága által elismert GKI továbbképzési szaktanfolyamon kell részt venni, és a hozzá tartozó vizsgákat sikeresen letenni. A csak belföldi árufuvarozói szolgáltatói igazolvánnyal rendelkező tehergépkocsi-vezetők 2014. szeptember 10-éig kaptak haladékot a továbbképzési képesítés megszerzésére. Utána külföldön és belföldön egyaránt már csak a GKI igazolvánnyal lehet közúti közlekedési árufuvarozói szolgáltatást végezni.

Jelentkezési Űrlap

Jelentkezési űrlap